Chhuk - portræt af en cambodjansk menighed"Invasion af kristne unge i landsbyen Trapang Beng". Sådan kunne en overskrift have lydt i "Avisen for Tjuk og omegn". 65 kristne unge samlet til et flere dages ungdomsseminar, som satte et stærkt præg på den lille cambodjanske landsby lige uden for provinsbyen Tjuk. Med ledere, gæster og udenlandske talere var det bestemt ikke en dagligdags begivenhed.

Hvad er baggrunden, er det nærliggende at spørge om? Man skal ikke længere tilbage end til 1998. Da var der kun 5 kristne i Tjuk og omegn. En ung mand, Yi Somoll, som arbejdede for en hjælpeorganisation, havde netop mødt evangeliet og fik kald til at evangelisere. De 5 kristne i området hjalp hinanden, og i dag er man blevet til 600 fordelt på 11 nystartede menigheder, som Somoll er leder for.
Da Somoll selv ikke havde fået nogen egentlig teologisk uddannelse, fik han hurtigt syn for, at der var behov for at uddanne unge. Menigheden begyndte derfor at sende studenter til Phnom Penh Bibelskole. I dag har man 3 færdiguddannede kandidater med en 3-årig diplom-uddannelse, 10 der er undervejs på skolen, og 6 nye til næste skoleår. Menigheden i Tjuk er blevet bibelskolens absolutte storleverandør.

Det var disse unge bibelskoleelever, der havde arrangeret ungdomsseminaret, som blev afviklet med præcision, grundighed og med et godt og centralt indhold, som er meget præget af den undervisning, studenterne møder på bibelskolen.
Ungdomsflokken lyttede, noterede og diskuterede, og der blev sunget, så hele landsbyen kunne lytte med.
Jeg har besøgt menigheden mange gange og har et virkelig godt indtryk af det arbejde, der gøres der, og den seriøsitet, der udvises på alle områder. Jeg har et tæt og personligt kendskab til flere af dens nøglepersoner. Det var en stor glæde at være med på seminaret, som var blevet til i et samarbejde mellem LM og menigheden. Må Gud velsigne det ord, der i disse dage blev sået i de unge hjerter i Tjuk, og må vi også fremover have mulighed for at hjælpe i arbejdet og præge det i en sund, evangelisk retning.

Axel Rye ClausenKlik her for at komme tilbage til nyhedsoversigten eller her for at komme tilbage til forsiden