Cambodja har siden 1975 og indtil for forholdsvis få år siden været et totalt lukket land, hvor et kommunistisk inspireret eksperiment under de røde khmerer forårsagede et folkemord, som det er svært at finde et sidestykke til.

Vietnamesisk besættelse og borgerkrig helt frem til 1998 har efterladt et totalt ødelagt land, som nu så småt ser ud til at have mulighed for at komme på fode igen. Næsten hele landets befolkning er buddhister.

Kristent hjælpearbejde er værdsat i landet, og der er meget stor gæstfrihed fra regeringens side til at indbyde alle, der vil hjælpe. Luthersk Missionsforening har en vision om at hjælpe med diakonalt arbejde i landet, og i praksis give Jesu kærlighed videre til dette samfund, både til legeme og sjæl.

LM er gået ind i et samarbejde med en kristen hjælpeorganisationer, paraplyorganisationen CCFC (Christian Care for Cambodia). Gennem CCFC hjælper LM's missionærer 3 steder: på Phnom Penh Bible College, på Sunshine-centret, som er et kristent hjem for gadebørn i Phnom Penh og det nystartede FUTURE-projekt, som er et ungdomsarbejde i forbindelse med Sunshine-centret. I kan her se de danske LM-familier samlet på konference med missionssekretær Bent Olsen (fam. Christoffersen er siden rejst hjem).

Der er brug for alle former for hjælp til det cambodjanske folk, og har du fået et kald til at hjælpe her f.eks. i en undervisende eller diakonal opgave, må du meget gerne kontakte os eller Luthersk Missionsforening.