Her er et billede fra luften af Phnom Penh bibelskole, hvor jeg har mærket skolens grund ind med rødt. Den nyerhvervede, ubebyggede grund ligger til venstre for bygningerne. Den nye "Studenthall" ligger ud mod skolens port nederst i billedet (lyst tag). Til højre på grunden ligger den nye mødesal, som på dette billede er under opbygning (den blev færdig med udgangen af 2006).Lidt historieI 2001 besøgte Leif Rasmussen og Axel Phnom Penh Bible School og talte bl.a. med Timothy Ith og Andrew Kwong, som er skolens ledere. Phnom Penh Bible School er tværkirkelig. Skolen, som er selvstyrende, er oprettet af en australsk/amerikansk tværkirkelig organisation "Country Network" primært med udvandrede kinesere som medlemmer.

Da Annelise og jeg kom til Cambodja i efteråret 2003, aflagde Leif Rasmussen og Bent Olsen skolen et besøg igen. Her er de sammen med Andrew Kwong, som kommer fra Hong Kong. Han er nu skolens direktør.GraduationGraduation dag for de afgående elever. Diploma og certificate-klasserne. Nu skal de ud og bruge, hvad de har lært.

Diploma-elever med lærere.

Med til festlighederne hører også traditionel dans, udført af kristne dansere.

Smuk og værdig dans med et kristent budskab.

Dansen afspejler og respekterer khmer-folkets ældgamle kultur, men har et kristent budskab at fortælle.

Formanden for skolens bestyrelse Mrs. Winnie Chan, da hun bekendtgjorde, at skolen fra 2006 skal give en 4-årig bachelor-uddannelse i teologi, samt at et omfattende byggeprogram, som indebærer en stor udvidelse af skolen, skulle starte fra begyndelsen af 2005.SkolelivAxel på Phnom Penh Bible School.

Axels sidste undervisningstime med afgangsklassen på Phnom Penh Bible School 2005. Vi fejrer det med cola og frugt.

Afgangsklassen har eksamen i Daniels Bog.Udflugt med Axels lillegruppe 2007Axel er på udflugt med sin "lillegruppe" fra bibelskolen over en weekend. Margrethe, Andreas, Charlotte og Noah er inviteret med. Her spiser vi frokost på en restaurant i Kep.

Et af målene var Bokor Mountain. En spændende, men anstrengende udflugt til et gammelt fransk feriested på toppen af bjerget. Bygningerne der blev fuldstændig ødelagt af de røde khmerer. Området er rigt på dyreliv og rummer både tigre, leoparder og asiatiske bjørne. Her står Charlotte og nyder den vidunderlige udsigt sammen med Sithuon.

Charlotte og Margrethe i Bokor Palace, hvis ødelagte sale en gang dannede ramme for det forfinede franske kolonitidsliv.

Bokor Mountains ødelagte kirke får nyt liv, da bibelskolen holder gudstjeneste der.

Her står hele gruppen fra bibelskolen i Bokors kirkeruin efter vor gudstjeneste.Fodvaskning sidste undervisningsdagPhnom Penh Bible School's seniorklasse (3. års eleverne) er ved at have sidste undervisningsdag. De tog afsked med deres lærere med en fodvaskning. En virkelig smuk handling, der udtrykte deres glæde over opholdet på skolen.

Eleverne siger nogle personlige ord til hver lærer.

Andrew og Josephine Kwong var meget rørte.

En elev tørrer mine fødder.Udflugt med "lillegruppe"Bibelskolen opmuntrer lærere og elever til sociale samvær, og vi har også et budget for det. Annelise og jeg var på weekend-strandtur til SihanoukVille med en gruppe elever og medarbejdere, som vi havde et virkelig hyggeligt samvær med. Her er jeg sammen med den mandlige del af flokken, mens Annelise er sammen med pigerne.

Det er værdifuldt at lære hinanden at kende. Det kommer også arbejdet til gode, så vi sammen kan bygge Guds rige her i Cambodja!

Barbeque på stranden. Det er virkelig en oplevelse, der nydes af alle!

5 kg oksekød blev stegt og fortæret sammen med ris og blæksprutter.Fra skoleåret 2006-07Phnom Penh Bibelskole begyndte igen d. 11. september med 108 elever. 2 dages orientering lå foran os før undervisningen begyndte. Eleverne er glade og oplagte.

Axel præsenterer skolens lærerstab og medarbejdere.

Lovsang og prædiken på årets første skoledag på bibelskolen.

Phnom Penh Bibelskole blev totalt renoveret i skoleferien 2006. Her står Axel foran administrationsbygningen. Vi har fået bygget en ny 2. sal på med dejligt mødelokale og klasseværelse til bachelor-klassen (4. årgang).

Axel foran spisesalen. Tv. ses den nye kirkesal, som her under opførelse.

Bibelskolens nye hal er næsten færdigbygget. Den er helt unik i Cambodja.

Spisesalen set mod administrationsbygningen. Axel har kontor i midten på 1. sal med det trekantede vindue.Klik her for at vende tilbage til oversigtenKlik her for at vende tilbage til oversigtsigten