Sunshine Centerets logo. Sunshine Center er et dagcenter for gadebørn.Lederskifte på Sunshine-CentretFredag d. 26. februar 2010 var en festdag på "Sunshine-Centret for Gadebørn" og markerede en vigtig milepæl i arbejdet. Den australske leder Bonnie Lepelaar (i baggrunden med blomsterkrans) overdrager arbejdet til en cambodjansk leder Nop Channy.

En god skare af venner og støtter for Sunshine-Centret var mødt op til overdragelsen.

Den pædagogiske leder på Sunshine-Centret, Du Noeurth (tidligere lærer fra Phnom Penh Bibelskole)og Andreas Peters-Lehm

Fra det gamle Sunshine-CenterIngen af børnene har haft mulighed for skolegang. Derfor er det en stor chance for dem, at Sunshine Centret tilbyder dem det. Her er Annelise og Axel på besøg i en af klasserne.

Pædagogiske lege er en vigtig del af børns udvikling. De aktiviteter er noget, LM's indsats skal være med til at styrke.

De fleste børn bor hos deres fattige forældre. Familiernes økonomi er stærkt afhængige af, at børnene kan bringe penge hjem hver dag. Ofte er de nødt til at benytte sig af lyssky aktiviteter for overhovedet at have en chance for at bringe det med hjem, forældrene afkræver dem. Tyveri, prostitution, mere eller mindre lovlige "forretninger", tiggeri m.v. Godt at Sunshine-Centret kan give dem mulighed for at tjene nogle penge under trygge forhold.

Sunshine-Centret er et kristent miljø, hvor børnene kan få den kærlighed og omsorg, som de bestemt ikke er vant til i deres dagligdag. De større teenage-børn er en særlig udsat gruppe for udnyttelse, og det har været vanskeligt for Sunshine-Centret at gøre noget for fortsat at hjælpe børnene, efter de fyldte 15-16 år. Mange af dem har fået en trist skæbne. LM's indsats på centret skal specielt prøve at gøre noget ved den gruppe børn, så de ikke bliver tabt på gulvet, men får mulighed for at skabe sig en fremtid.

Hygiejne og hjælp til både legeme og sjæl prioriteres højt på centret. En gruppe piger fra et andet projekt, der hjælper tidligere prostituerede og sex-slaver med at komme på fode igen, hjælper med klipning m.v. af børnene.

Børnene nyder at blive pæne. Pigen her har et rigtig flot hår, som nu er fri for snavs og skadedyr.

Pædagogiske aktiviteter.

Tænk at få lov til at lege med alt det spændende legetøj, der findes på Sunshine Centret. Hvor mon denne dreng havde været, hvis ikke han havde fået denne mulighed? Der er så mange børn i Cambodja, og så få muligheder for dem!

Nej, det er ikke et nodehæfte, men et skrivehæfte til at lære at skrive khmer-skrift efter.

Elever fra Phnom Penh Bibelskole på besøg i det gamle Sunshine Centret i marts 2006. Der bliver sunget og fortalt om Jesus til børnene.

Dejligt, at to arbejdsgrene, som LM arbejder i, kan mødes: Bibelskolen og Sunshine Centret. Eleverne fra bibelskolen har et dejligt vidnesbyrd.

Børnene på Sunshine Centret elsker sangene og de aktiviteter, der følger med.

Det er eleverne fra Axels gruppe, der er på besøg.Fra det nye Sunshine-CenterSunshine-Centrets nye bygninger er funktionelle - og flot bemalede af børnene.

Da Sunshine-Centret nu fungerer som fritidshjem, er det vigtigt med gode udendørsfaciliteter og legemuligheder.

Der er god tid til bibelundervisning.

Børnene er meget motiverede for at lytte.

Centret giver børnene rigtig gode muligheder for at lege.

At lege er en luksus, som bliver rigtig meget værdsat blandt børnene. Det er noget andet end det hårde liv på gaden.

Børnene er blevet integreret i det almindelige cambodjanske skolesystem. Her er det skoleuniformer, der bliver gjort i stand og vasket.

Og så er det med at gøre sig fin, inden skoledagen begynder.

Og så er det ellers afgang til den kommunale skole.Klik her for at vende tilbage til oversigtenKlik her for at vende tilbage til oversigtsigten