Evangelisering i FjendeskovenTo friske præster på evangelisationstur i "Fjendeskoven" sammen med Axel.

Oppe i bjergene nord for Siem Reap. Efter en ret skrap klatretur kommer man til en å et godt stykke oppe ad bjerget. Herfra fik den 1000 år gamle Angkor hovedstad en vigtig del af sin vandforsyning. Åens klippebund er dekoreret med fantastisk kunst fra det gamle Angkorriges tid. Vandet har løbet hen over disse kunstværker i 1000 år, og de er stadig fuldt synlige.
Lige på den anden side af disse bjerge ligger en skovfyldt, stor dal kaldet "Fjendeskoven". Hvilke fjender, der er tale om, og hvad de har gjort, vides nok ikke. Et godt gæt er formentlig angribere fra det nuværende Thailand, som i skrivende stund igen er "på krigsstien" i dette område. Kun 50 km borte længere mod nord bliver der i disse dage gravet beskyttelsesrum, og folk bliver evakueret fra de kampe, der udkæmpes om grænseområdet mellem Cambodja og Thailand.
I "Fjendeskoven" ligger der et lille nybyggersamfund bestående af ca. 200 familier. Her er ingen buddhistiske templer eller munke. Ingen offentlige myndigheder, skoler, butikker eller vandforsyning. Nogle dybe, håndgravede brønde sørger for den nødvendige vandforsyning til den afsondrede befolkning, som stort set alle tilbeder naturånder. Alle bor i primitive huse bygget af træ med vægge og tag tækket med palmeblade.Der hentes vand i de primitive brønde.

Udsyn over Fjendeskovens bebyggelse.

Igennem det sidste års tid har jeg givet undervisning i Luthers lille Katekismus i menigheder ca. 20 km fra "Fjendeskoven". Siden februar har disse kristne haft kontakt med denne gruppe nybyggere, idet de har et stærkt ønske om selv at gå ud med evangeliet, bistået af LM's arbejde "Countryside Harvest Mission" og de præster, der er knyttet til det.
Fra en start på et absolut nulpunkt er der nu syv i "Fjendeskoven", som gerne vil være kristne. Et besøg på stedet har overbevist mig om, at dette lokale initiativ absolut er værd at støtte. Ingen andre kristne arbejder her, og de præster, som arbejder sammen med mig i Countryside Harvest Mission, vil meget gerne støtte op om det. Der ser ud til at være helt åbne døre for os.De kristne, som bor 20 km væk, kommer cyklende for at hjælpe.

20 km er langt på regnvåde skovveje. Der er glæde over at være nået frem.

Der stilles op til filmfremvisning.

Jesus-filmen gør et dybt indtryk.Klik her for at vende tilbage til oversigtenKlik her for at vende tilbage til oversigten