Livet i Siem ReapSiem Reap domineres af ruinerne fra Khmer-riget. Den største bygning er Angkor Wat, her set fra Bakheng Mountain.

Angkor Wat trækker mange turister til dette område. Det blev oprindelig bygget som et hindu-tempel, men blev efter få årtier ændret til et buddhist-tempel af kong Jayavarman 7.

Den store Vishnu-figur, som oprindelig stod i tempeltårnets centrale rum, blev flyttet ned og sat i en sidefløj til indgangen. Der har den stået i 800 år nu.

Cambodja er i dag et næsten totalt buddhistisk land, som dog er præget meget af folkeovertro, forfædredyrkelse m.v.

Der er mange buddhistiske munke i landet, og buddhismen har stor indflydelse.

Her passerer en flok buddhistiske munke Bayon-templet, der blev bygget af den buddhistiske kong Jayavarman 7 i sidste halvdel af 1100-tallet. Bayon-templet ligger i centrum af Angkor Thom, khmer-rigets hovedstad under kong Jayavarman 7.

Mange munke er forholdsvis unge, og er kun munke i et par år, inden de vender tilbage til deres normale liv.

Man ofrer til munkene for at få et lykkeligt liv. Her har en mand givet hver af munkene en gavepakke mod at modtage velsignelser fra dem.

På buddhistiske helligdage er musik en del af traditionerne. Her er et orkester af børn i gang ved et tempel.

En ivrig trommeslager.

De gamle templer fra Angkor-tiden er stadig "levende" forstået på den måde, at der stadig foregår religiøse tilbedelser i dem ved de gamle offersteder.

En moderne khmer-pige ved et gammelt offersted i Bayon-templet, som stadigvæk er aktivt.

Den gamle khmer-kultur, som trivedes i de gamle templer for mange hundreder af år siden, findes stadig og er en del af khmer-livet og identiteten.

Det er meget begrænset, hvad khmer-børn lærer om gamle dage, og den historiske viden om khmer-rigets tid er meget beskeden.

Langt den største del af landets befolkning bor udenfor byerne med meget begrænsede muligheder for mere end 5-6 års skolegang.

Hjælpemidlerne er få. En græsmark høstes med segl. Vist ikke den mest effektive måde, det kan gøres på, men arbejdskraft er jo billig her.

De kristne udgør et absolut mindretal i landet. Alligevel er de ved at gøre sig gældende på mange positive måder.

Her er vi ved et møde for kirkeledere og menighedsrepræsentanter i Siem Reap.

I fællesforeningen for kirkeledere i Siem Reap skal der vælges ny formand. Den etbenede pastor Tchum er spidskandidat.

Efter valget, hvor han blev formand for foreningen, får han overdraget det officielle stempel. Pastor Sokon, som arbejder sammen med mig i Countryside Harvest Mission, foretager den officielle indvielse af pastor Tchum.Klik her for at vende tilbage til oversigtenKlik her for at vende tilbage til oversigten